Voorinschrijving

Hieronder staat de informatie die online stond om Arnhemmers te werven voor onze voorinschrijving. De voorinschrijving is na veel belangstelling gesloten, maar de informatie houden we hier ter referentie.


Heb je geen eigen dak, geen geschikt dak of wil je geen zonnepanelen op je eigen dak plaatsen? Misschien wil je investeren in extra zonne-energie, naast de panelen die je al op je dak hebt liggen? Of misschien vind je het gewoon belangrijk dat er meer lokale groene stroom wordt geproduceerd?

Dan biedt de Coöperatie Molenbeke Energie U.A. een kans om bij te dragen gezamenlijk duurzame energie op te wekken, waarbij je ook nog eens een vast rendement van 4,5% op je inleg kunt verwachten.

Wie zijn wij?
Wij zijn de vrijwillige energie-enthousiastelingen van de ‘Energiecommissie Molenbeke’ en hebben een energiecoöperatie opgericht. Als inwoners van de Arnhemse buurt Molenbeke kijken we uit op een groot, geschikt en nog onbenut dakoppervlak van de tennishal van Stichting Sportpark Molenbeke. Met ondersteuning van Arnhem AAN hebben wij het plan om hier zonnepanelen op te realiseren uitgewerkt. 

Wat gaan we doen?
We gaan 1416 zonnepanelen leggen op ‘Tennishal Molenbeke’ in Arnhem, operationeel aan het eind van 2022.  Om dit mogelijk te maken zoeken we investeerders voor dit project. Je wordt lid van de coöperatie door de aankoop van certificaten. Deze certificaten hebben een looptijd van 15 jaar, waarbij je je inleg terug krijgt, vermeerdert met een mooi rendement.

Waarom doen we dit?
Omdat het kan en we het belangrijk vinden. En omdat we hiermee net zoveel groene stroom op gaan wekken als circa 150 huishoudens verbruiken. Daarnaast levert het een mooi rendement op voor de deelnemers.

Voor wie is dit project?
Voor alle Arnhemmers in de postcodegebieden 6815, 6816, 6821, 6822, 6823, 6824 en 6828.

Hoe kan ik meedoen?
Je bent al welkom met 1 zonnecertificaat (van ongeveer 260 euro). Het maximaal aantal certificaten per deelnemer is 75. 

Voorwaarden voor deelname:

  • Je bent woonachtig in het postcodegebied 6815, 6816, 6821, 6822, 6823, 6824 of 6828 
  • Je hebt een eigen netaansluiting
  • Je bent particulier, ondernemer (ZZP/BV/etc.), stichting of vereniging
  • Je bent EU-ingezetene
  • Je bent een natuurlijke persoon of bevoegd voor een rechtspersoon
  • Je bent minimaal 18 jaar oud (tenzij je wettelijk vertegenwoordigd wordt door een meerderjarige)
  • Je bent handelingsbekwaam en staat niet onder curatele

Inschrijving
De voorinschrijving is gesloten op 26 november 23u59. Binnen niet al te lange tijd ontvangen degenen die zich hebben vooringeschreven een definitief aanbod (ledenovereenkomst) met het aantal certificaten dat aan jou is toebedeeld. Als je in de tussentijd vragen hebt, of je wilt het aantal certificaten waarvoor je hebt ingeschreven aanpassen, mail ons dan.
Bedankt voor je steun en interesse!

Download hieronder de slides van de presentatie tijdens de informatieavond op 25 november 2021:

Lees hieronder de Molenbeker met daarin een artikel over dit project:

Zon Op Molenbeke